Attends Healthcare – spännande praktik som ingenjör/operatör inom processindustrin

Attends Healthcare utvecklar, producerar och marknadsför hygienprodukter under varumärket Attends, ett av de världsledande varumärkena inom inkontinensområdet. Attends Healthcare ingår i Domtar Corporation som har verksamhet inom papper, pappersmassa och personlig hygien och är ett av de världsledande bolagen inom fiberbaserade produkter. Attends tillhör divisionen Domtar Personal Care som har verksamhet i flera europeiska länder. I Aneby arbetar man internationellt inom funktionerna för IT, ekonomi och HR, men det är även här som vi har centrum för utveckling, produktion och distribution av våra produkter. Total är det omkring 10 000 medarbetare inom Domtar, ca 1 000 av dessa arbetar i Europa, varav 320 i Sverige.

Är du nyfiken på vad det innebär att jobba med till exempel maskinteknik, automation, industriteknik, processflödesteknik, styrsystem och produktionsteknik är Attends helt rätt ställe för dig. Genom att medverka i Tekniksprånget vill vi visa dig spännande arbeten som operatör och ingenjör inom processindustrin. Vi står inför ett teknikskifte där processerna i våra produktionslinjer blir allt mer avancerad. Därför vill vi gärna knyta kontakt med unga, drivna människor som är intresserade av att jobba inom en högteknologisk processindustri och utveckla framtidens idéer.

Din praktik på Attends kommer vara omväxlande och utmanande. Våra processingenjörer har ett spännande arbete med att utveckla, förbättra och upprätthålla processerna i vår produktion, vilket kräver att man trivs med att jobba operativt ute i verksamheten. Som praktikant hos oss kommer du få tillbringa mycket tid ute i vår produktion för att få en grundläggande förståelse för våra maskiner och processer. Du kommer delta i tillverkningsprocessen tillsammans med våra operatörer, vilket innebär arbetsuppgifter såsom materialförsörjning, maskinunderhåll och omställningar samt inrapportering och analys av produktionsdata. De jobbar även med övervakning, utveckling och kvalitetssäkring av vår tillverkningsprocess med fokus på rätt kvalitet och leverans i rätt tid. Tillsammans med processingenjörer, produktions- och underhållspersonal deltar du i arbetet med att utveckla vårt arbetssätt vid produktionslinjerna.

Vi hoppas du är intresserad av att ta redan på mer om vad man faktiskt gör när man jobbar i en högteknologisk processindustri.