Orbit One – en ledande kontraktstillverkare inom elektronik

Orbit One är en av Sveriges ledande kontraktstillverkare inom elektronik, vi tillverkar kretskort, förpackad elektronik och elektromekanik – boxbuild – där vi bygger in kretskortet och färdigställer slutprodukt åt våra kunder. Orbit One skräddarsyr effektiva lösningar genom hela värdekedjan. Från konstruktion, prototyp, inköp, tillverkning och test till logistik och eftermarknadstjänster. Våra kunder finns inom olika branscher såsom, medicinteknik, flygsäkerhet, elektromekaniska ställdon. Exempel på produkter våra kretskort sitter i kan även vara t ex parkeringsautomater, mjölkmaskiner, datorer, elektronik till höj- och sänkbara skrivbord m.m.

Vi finns i Ronneby, som är huvudkontor och där är vi 340 anställda, i Stockholm med 45 anställda, Ryssland (Kaliningrad) med 100 anställda och i Polen med 200 anställda. Omsätter 1000 miljoner i koncernen, varav 800 miljoner i Ronneby.

Som praktikant inom Tekniksprånget på Orbit One får du en stimulerande och utmanande praktikplats där du har möjlighet att lära känna de olika teknikområden som finns inom elektronikproduktion. Det innebär att få inblick i våra tillverkningsprocesser, vår produktionsteknik samt få en insyn i utvecklingen av vår produktion. Vi kan erbjuda dig en varierande praktikplats där du jobbar mot företag med olika produkter och storlek. Du kommer ingå i ett team med engagerade kollegor i en platt och prestigelös organisation.

Några av de praktikuppgifter som finns hos oss

  • Utveckla arbetsinstruktioner
  • Analysera produktionsdata
  • Analysera materialflöde
  • Projekt inom produktion med inriktning mot eget intresse

Kvalifikationer
God kommunikationsförmåga, både i tal och skrift och du behärskar engelska och svenska i tal och skrift. Goda kunskaper i excel och som person är du tekniskt intresserad och nyfiken.