Sandra blev höstens praktikant!

Varje termin ber vi handledare runt om i Sverige att nominera de praktikanter som utmärkt sig på ett positivt sätt till utmärkelsen höstens eller vårens praktikant. I höst har vi bland alla nomineringar som kommit in valt Sandra Arvidsson på Trafikverket.

Sandra sökte till Tekniksprånget eftersom hon under gymnasiet började fundera på att läsa till civilingenjör då matte och naturämnena hade fångat hennes intresse.

– När jag fick reda på att det fanns möjlighet till en sådan praktik tyckte jag att det var ett perfekt tillfälle att testa yrket i verkligheten och se vad man kan jobba med i vardagen som ingenjör.

Sandra menar att det bästa med praktiken på Trafikverket är att det är så stort med otroligt många olika yrken inblandade.

– Jag har fördelen att få vara på olika enheter och därmed få lära mig massor om inte bara ett område, utan flera. Allt från att sätta ihop en cykelplan till regionen till att inspektera byggnadsprojekt får jag uppleva och mina dagar här är väldigt varierade. Dessutom är det en härlig stämning med jättetrevliga människor som alltid är hjälpsamma till att svara på alla mina frågor.

img_0610

Det viktigaste Sandra lärt sig under praktiken menar hon är vikten av samarbete.

– I ett så stort företag som Trafikverket är det väsentligt att alla gör sin del som så småningom leder till att exempelvis en väg planeras, genomförs och tas hand om efteråt. Massor med människor är iblandade i dessa processer och mycket måste gå ihop för att saker ska hända och det är riktigt häftigt att se hur allt går ihop.

Sandras handledare nominerade henne till höstens praktikant med bland annat följande ord:

Sandra har mycket snabbt kommit in som en frisk och positiv fläkt på Växjökontoret och visat stor nyfikenhet på Trafikverkets verksamhet och med öppet sinne att lära sig nya saker […]

Sandra har utfört sin del i arbetet på ett mycket bra sätt och också aktivt deltagit vid diskussioner och möten både internt på Trafikverket och externt med kommuner och region Kronoberg. Representanter för Region Kronoberg har uttryckt stor förtjusning över Sandras kompetenta och ödmjuka sätt att bistå i arbetet med cykelvägsplanen.

Hur känns det att ha blivit nominerad och fått utmärkelsen höstens praktikant?

Det känns jätteroligt att bli utnämnd till höstens praktikant! Att min handledare och andra jag jobbat med är nöjda med mig och det jag gjort är otroligt kul att höra!

Läs mer om Trafikverket här