Digpro – Praktik med fokus på teknik och systemutveckling

Bakom nästan varje samhällsinrättning finns ett dolt kartsystem. Om du tänder en lampa någonstans är det troligen en av Digpros lösningar bakom nätet som levererar el till dig. Geografiska informationssystem (GIS) är avgörande för att samhället ska fungera. Digpro utvecklar och erbjuder en GIS-plattform med branschspecifika anpassningar till kunder som finns inom energi, miljö, telekom och kommunal karthantering. Våra system lagrar, analyserar och presenterar geografisk data vilket används till beslutsunderlag för investeringar, underhåll, stadsplanering eller helt enkelt för att hitta närmaste parkering för att nämna några exempel. Vi utvecklar smarta kartsystem så som dpPower, dpHeating, dpWater, dpGas och dpCom för förvaltning av nät av olika slag, samt dpCadaster och dpMap för karthantering. 

Vi är ett programvaru- och konsultbolag som ser till att våra kunder arbetar och utnyttjar våra programvaror på ett effektivt och säkert sätt utifrån deras specifika behov och krav.

Två gånger per år, varje vår och höst, lanserar vi en ny version av våra programvaror och i samband med detta genomförs ett omfattande systemtestningsarbete. Arbetet handlar om att genomföra just systemtester av våra programvaror, vilket görs i team. Teamen består av testare och andra roller på Digpro så som utvecklare och GIS-ingenjörer. Att vara testare på Digpro innebär att du är med och säkerställer att marknadens senaste version av GIS/NIS-applikationer fungerar, innan versionen levereras till våra kunder. Vi har dagligen korta priomöten där vi går igenom arbetsfördelning och todo´s utifrån våra applikationers testspecifikationer.

Vi söker nu två Tekniksprångare som är intresserade av just teknik och systemutveckling/testning. Du är duktig på datorer, noggrann och har bra koll på detaljer samt kunskap i Office-paketet och gärna Google Drive. Om du gillar att jobba med sociala medier och att dela med dig av dina erfarenheter från Tekniksprånget på dessa samt är nyfiken på marknadsföring och Employer Branding, så har du kommit rätt! Du är så klart duktig på svenska och engelska, i tal och skrift.

Vi på Digpro ser nu fram emot att höra från dig och att få ta ett stort språng tillsammans!
Välkommen!