Landstinget Dalarna – Vill du hjälpa oss göra skillnad för personer med funktionsnedsättning?

Hos Landstinget Dalarna kan du som Tekniksprångare verkligen göra skillnad för personer med funktionsnedsättning. Du får testa en rad spännande och konkreta arbetsuppgifter. Vad sägs till exempel om att vara med och hitta möjliga lösningar för personer i behov av kommunikationshjälpmedel, omgivningskontroll och kognitivt stöd. Andra team  hanterar funktionsnedsättning i rörelseapparaten med anpassningar av rullstolar, manuella- och eldrivna, gång- och hygienhjälpmedel. Ytterligare ett område hos oss är olika behandlande hjälpmedel som används vid tex. nedsatt andningsfunktion eller då det krävs kontroll av närings- och läkemedelsintag.

Vi söker dig som är tekniskt intresserad, vill lära dig mer om verksamheten och arbeta i team. För att trivas behöver du vara driven och gilla att ta egna initiativ.

Arbetet innebär att hantera möten med människor som kan ha olika typer av nedsatt förmåga. Vi anpassar uppdragen utifrån dig som praktikant och de fokusområden vi har som företag. Arbetsuppgifterna för en Tekniksprångare kan handla om allt från rekonditionering, reparation, installation till ett eget mindre projekt.  Du får hjälpa till att anpassa och serva hjälpmedel som ofta är dator- och teknikbaserade till användare där vissa hjälpmedel specialanpassats för att den enskilda personen ska uppnå målet med delaktighet och en fungerande vardag. En stor del av de olika teamens arbete innebär också ett omfattande sortimentsarbete, upphandlingar och omvärldsbevakning.

Våra Hjälpmedelsingenjörer arbetar med utprovningar, anpassningar och sortiment tillsammans med Hjälpmedelskonsulent. Hjälpmedelstekniker arbetar mer med rekonditionering, underhåll, service och reparation mot användare och i verkstad. Som du ser så finns det många spännande jobb att välja på hos oss på LD hjälpmedel. Rollen som tekniker/ingenjör är bred och upplärning sker genom kunskapsöverföring från kollegor, kurser och konferenser samt besök hos leverantörer. Det finns inga ”färdiga” utbildningar.

Vi är cirka 160 medarbetare och samarbetar mot primärvård, specialistsjukvård och Dalarnas kommuner. Vårat uppdrag är att genom hjälpmedel, habiliterings- och rehabiliteringsstöd, rådgivning, konsultation, information samt tolktjänst, bidra till bästa möjliga livssituation för personer med funktionsnedsättning. Läs mer om oss

Vi vill erbjuda dig som praktikant på LD hjälpmedel en spännande vardag i en rolig bransch.

Varmt välkommen till Landstinget Dalarna och LD hjälpmedel!