Saft AB – Spännande praktik inom forskning och utveckling

Saft-koncernen, som ägs av TOTAL-koncernen, är världsledande inom utveckling och produktion av högteknologiska batterier som används i verksamheter som inte tål driftstopp. Exempel på sådana verksamheter är sjukhus, flygledartorn, trafiksignalsystem och olje- och processindustrin. Koncernen har cirka 4,000 anställda vid 14 fabriker och omsätter cirka 6 miljarder kronor.

Saft AB i Oskarshamn utvecklar och tillverkar stationära Ni-Cd industribatterier och omsatte 2016 cirka 1,2 miljarder kronor och är drygt 500 anställda. I Oskarshamns-fabriken finns utvecklingsavdelning och delar av Saft-koncernens globala sälj- och marknadsavdelning. 99%  av fabrikens tillverkning går på export. Läs mer om oss här

Som Teknikspråspraktikant hos oss på Saft erbjuds du digitaliserat och tekniskt arbete på vår R&D-avdelning. En praktikplats hos oss ger dig möjlighet att arbeta i ett team av utvecklingsingenjörer, konstruktörer och produktlabbtekniker. Du får en bild av hur ett ingenjörsarbete kan fungera i praktiken som vi hoppas kunna inspirera dig till ditt val av vidareutbildning.

Vår R&D- avdelning består av ett team som utvecklar våra befintliga och nya produkter samt vår kemiska tillverkningsprocess. Nedan följer exempel på arbetsuppgifter som du kan komma att arbeta med som Tekniksprångspraktikant hos oss:

  • Digitalisering av ritningar
  • Digitalisering av tekniska dokument
  • Enklare ritningsarbete
  • Hjälpa till med förberedelser inför nytt kvalitetsledningssystem
  • Enklare tekniska undersökningar av cellkonstruktioner
  • Enklare tekniska experiment

För att trivas hos oss är det bra om du är strukturerad, noggrann och tycker om att arbeta såväl självständigt som i grupp. Som praktikant hos oss ges du goda möjligheter till långsiktigt samarbete såsom sommarjobb, examensarbete eller som framtida medarbetare.

Hoppas du finner vår ansökan intressant – vi ser fram emot din ansökan!