Mantex – var med och utveckla den globala bioekonomin

Vill du vara med och utveckla den globala bioekonomin och möjliggöra ett klimatsmartare samhälle? Mantex säljer lösningar baserade på en patenterad ny röntgenbaserad mätteknik för biomassa, som beröringsfritt, automatiskt och i realtid analyserar materialets fukthalt, askhalt och energiinnehåll. Dessa mätdata används bland annat för att öka och förbättra produktionen i pappersbruk, värdera biobränslen och effektivisera förbränningen i biokraftverk. Vill du veta mer om vad vi erbjuder våra kunder och vår teknologi så besöker du oss på webben.

Vi lever på att mäta egenskaper i biomassa och som praktikant hos oss får du vara med i vår forskarteam. Du får åka ut till våra kunder och vara med om att hämta hem prover av olika typer av biomassa som tex. träflis och skogsbränslen. Väl hemma i Kista hjälper du till med att utföra provning samt analysera prover med vår röntgenutrustning och i vårt laboratorium. Det blir också en hel del datorarbete och diskussioner med våra forskare om olika materials egenskaper. Du ingår också i vårt lilla nystartade affärsområde Bioenergi där vi är ett team som jobbar väldigt tvärvetenskapligt och agilt i 2-veckors cykler. Genom att du är med i teamet så får du också en toppen chans att själv se och förstå hur ett litet startup team jobbar parallellt med allt från marknadsföring och försäljning, forskning och produktutveckling, tillverkning och kundsupport. För oss är det viktigt att du är nyfiken på att jobba i en forsknings och startupmiljö, är noggrann och kvalitetsmedveten.  Det är ett klart plus om du har körkort!