Fortlax – Nordens ledande datacenter

Fortlax är Norrlands ledande datacenter lokaliserat i Hortlax strax utanför Piteå samt i Öjebyn. Vårt unika läge strax söder om polcirkeln, med naturlig kyla, stabil elförsörjning, en stabil politisk situation ger oss unika förutsättningar för datalagring. Lägger man dessutom till att vår anläggning har den högsta säkerhetsklassning en civil byggnad kan ha i Sverige, blir Fortlax helt plötsligt en av världens bästa platser för en framtidssäker och hållbar datalagring.

Fortlax erbjuder säkra, enkla och effektiva lösningar för lagring och backup av digital företagskritisk information. Bland våra tjänster hittar ni bland annat vår nätbaserade backup-tjänst Fortlax Online Backup, servervirtualisering (VPS) samt molnbaserade lagringstjänster. Ambitionen är att skräddarsy IT-lösningar som bäst passar er organisations unika behov och förutsättningar. Oavsett lösning tar vi ett helhetsansvar för implementation, underhåll och uppgraderingar.

Gemensamt för alla våra lösningar är att de inte kräver någon form av investeringar i hård- eller mjukvara för kundens del samt att vi alltid kompletterar våra tjänster med Support- och serviceavtal. Tryggt för er – självklart för oss.

Vi söker nu efter en IT hungrig praktikant som vill lära sig mer om data center branchen.
Arbetsuppgifter som förväntas göras är intern/extern support, backuprevisioner, dokumentationsuppföljning, samt diverse administrativa kontorsuppgifter.

Körkort samt tillgång till bil är ett krav för praktiktjänsten.