Välkommen till Siemens

Siemens är ett nytt tillskott bland Tekniksprångets arbetsgivare. Det är Ellinor och Timoteo som får vara de första att göra sin praktik på Siemens- ett globalt företag som arbetar med innovativa lösningar för intelligent infrastruktur, hållbar energiteknik, effektiv produktion samt hälso- och sjukvård genom elektrifiering, automation och digitalisering.

Vår kollega Mattias var på besök hos tekniksprångarna Ellinor och Timoteo, och passade på att ställa några snabba frågor:

Vad hade ni för planer innan studenten?

E: Planen för studier var inte helt klar från början så visst fanns det en osäkerhet där. Teknisk design finns det däremot ett intresse för.
T: Jag har alltid velat jobba med eget, men inte med programmering eller liknande. Tack vare praktiken har jag blivit mer intresserad av business-delen och fått mer insikt av hur teknik blir business.

Varför valde ni att söka till Tekniksprånget?

E: Jag hade en “lucka” på höstterminen så därför kände jag att jag ville passa på att göra något intressant, kul och relevant till min framtida utbildning. Därför tyckte jag att Tekniksprånget var ett bra alternativ!
T: Jag var osäker på vad jag skulle göra efter studenten och när jag läste Tekniksprångets utskick kändes det som ett perfekt upplägg som skulle ge mig relevant erfarenhet och något värdefullt att ha på mitt CV.

Vad ska ni göra efter er praktik?

E: Till våren kommer jag resa i tre månader och till hösten kommer jag söka till högskolan.
T: Det vore kul att få möjligheten att fortsätta här på Siemens efter jul om det fanns en chans, något vi har prata5t om lite grann.

Hur tror ni att den här erfarenheten kommer hjälpa er i framtiden?

E: Tekniksprånget har gett mig en bra insikt i hur det är att jobba på en riktig arbetsplats, vissa insikter i vad man själv vill jobba med i framtiden och sen att ha fått möjligheten att redan nu knyta värdefulla kontakter är något som jag tror kommer hjälpa mig i framtiden.
T: Jag har fått en insikt om hur teknikvärlden ser ut och hur mycket business det är i den. Knyta kontakter, få träffa kunder och lyckas få fram något är erfarenheter jag kommer ha nytta av.

En osäkerhet inför framtida val innan Tekniksprånget och nya insikter om just framtida val efter Tekniksprånget är något som de allra flesta tekniksprångare får ut av sina praktikerfarenheter, har vi förstått det som. Är du också osäker på framtiden? Då kanske Tekniksprånget är något för dig!

 

Vill du söka? Gå direkt till ansökningsportalen