Tekniksprånget, en möjlighet att faktiskt jobba med något jag var intresserad av

EY är ett världsledande företag inom revision, redovisning, skatt, transaktioner och rådgivning. Deras tjänster och insikter hjälper till att skapa förtroende och hållbar tillväxt på finansmarknader och i ekonomier världen över. För första gången har EY en Tekniksprångare på plats- Karin Nilsson.

Karin jobbar på EY:s Dataanalysavdelning där hon har fått testa på programmering för första gången. Hennes intresse för teknik och ekonomi i samband med praktiken på EY, har gjort henne övertygad om att det är industriell ekonomi på KTH som väntar till hösten 2018! Karin svarar på några snabba frågor:

Hur såg tankebanan ut kring drömmar och framtid innan studenten? Har den hunnit förändras?

Jag har alltid tyckt att kombinationen av teknik och ekonomi är intressant! Redan innan studenten hade jag tankar om att gå samma väg som min bror och välja Civilingenjör inom Industriell ekonomi och i och med praktiken har jag nu blivit stärkt i min övertygelse om att det är det jag ska välja till hösten. 

Hur ser din drömarbetsplats ut?

Förut trodde jag inte att jag skulle vilja jobba på ett kontor hela dagarna. Men nu har jag förstått att det är väldigt roligt om man har bra kollegor och bra arbetsuppgifter, något som kommer vara ett viktigt kriterium i framtiden. Möjligheten att kunna jobba utomlands är också något som jag värderar högt samt en flexibel arbetsgivare som lyssnar på min vilja och som ständigt erbjuder utmaningar. 

Varför valde du att söka till Tekniksprånget?

Min bror har gjort Tekniksprånget tidigare vilket spelade en väldigt stor roll i varför jag själv sökte till Tekniksprånget. Jag visste att jag ville jobba efter studenten, och Tekniksprånget gav mig en möjlighet att sätta in en fot i stora bolag och faktiskt jobba med något jag var intresserad av. 

Hur tror du att den här erfarenheten kommer hjälpa dig i framtiden?

Bara positivt! Jag kommer exempelvis kunna visa att jag har jobbat på ett välkänt företag med dataanalys. Jag har fått värdefull kunskap och har bland annat lärt mig en del programmering och hur man möter kunder, och inte minst hur man uppträder professionellt på en professionell arbetsplats som EY!

Vill du söka? Gå direkt till ansökningsportalen