Chalmers – Vision om en hållbar framtid

Chalmers tekniska högskola forskar och utbildar inom teknik, naturvetenskap, sjöfart och arkitektur, med visionen om en hållbar framtid.

På Chalmers utvecklar vi framtidens industri och de nya jobben där människor utnyttjar smart teknik på helt nya sätt, t.ex. genom att samarbeta med robotar. I vårt nybyggda lab vill vi visa ny teknik för ungdomar och utbilda ingenjörer. Vi forskar bl.a. med hjälp av VR och framtidens mobiltelefoni – 5G.

Vi erbjuder nu två Tekniksprångare praktikplatser på avdelningen för Produktionssystem. Typiska arbetsuppgifter kan vara delta i uppbyggnaden av vårt lab för smart industri och att hjälpa till i forskningsprojekt. Vi behöver även hjälp med konferenser, besök och demonstrationer eller i kontakter med gymnasieskolor. Du får samarbeta med ett kul gäng forskare och doktorander. För dig som är nyfiken och gillar när det händer saker är detta ett mycket spännande jobb. Platserna passar lika bra för kvinnor som för män.