Automotive Components Floby AB – Gör framtidens fordonskomponenter

Automotive Components Floby AB har sedan 1957 tillverkat produkter åt fordonsindustrin. Under årens lopp har vi samlat på oss en bred kunskap inom bearbetning, montering, ytbehandling och lättvikt av bromsskivor, vevstakar och hjulnav. Tack vare detta tillverkas idag alla våra produkter enligt branschens högsta standard inom kvalitet, precision och miljöpåverkan. Med över 540 anställda är företaget Falköpings kommuns tredje största arbetsgivare. Vi är ett helägt självständigt dotterbolag till Volvo Cars och omsätter ca 2 miljarder kronor.   

AC Floby, även kallat ”Flobyfabriken” har sedan starten tillverkat fordonskomponenter till bil- och fordonsindustrin med syftet att förse Volvo med vagnsdetaljer. Volvo har varit, och är, vår största uppdragsgivare. Från att ha varit ett företag med norden som huvudsaklig marknad arbetar vi nu mot flera kunder inom fordonsmarknaden över hela världen.

Vi drivs av glädje och stolthet, och vi har all anledning att vara stolta. I fabriken arbetar en stab av hängivna och skickliga medarbetare, både inom produktion och administration. Vi kombinerar kunskap med tradition, i så motto att vi ständigt ligger i teknisk framkant och har så gjort under alla våra 61 år.

Vi har en tydlig målbild och ambition som vilar på vår värdegrund, vilket skapar engagemang och delaktighet. Vi präglas av mångfald och jämställdhet, samarbete och laganda.

Vi tycker det är viktigt att uppmärksamma tekniska yrken då framtidens personalbehov av bland annat ingenjörer är stort. Via Tekniksprånget ges du som avgångselev goda möjligheter att bygga erfarenhet, knyta kontakter och få en förståelse för vad en ingenjör har för sysselsättning på en arbetsplats.

Vill du få en snabb inblick på AC Floby? Klicka här

Är du intresserad av en arbetsplats i framkant – välkommen till oss!