“Ett av de bästa besluten jag har tagit”

Vad gör en civilingenjör egentligen? Vad innebär det att vara en Managementkonsult, Investment Banker eller Data Scientist? Dessa är några av de frågor som Pascal Capetillo, praktikant på BCG funderade över innan han sökte till Tekniksprånget. Tekniksprånget kändes som ett riktigt bra tillfälle för honom att testa på ett yrke och en arbetsplats som man egentligen inte visste så mycket om. “Det var ett av de bästa besluten jag har tagit”, säger han. Pascal svarar på några frågor;

Vad är det roligaste att göra på din praktik?

Det roligaste måste vara att prata med och lära sig av några av de smartaste och mest motiverande personerna jag någonsin har träffat. Det gäller både de som jobbar här men även de andra Tekniksprångare som jag har turen att göra denna resa med.

Har Tekniksprånget påverkat ditt val av utbildning?

Tekniksprånget har varit till stor hjälp för mig att bestämma mig för vilken utbildning jag ville söka till. I början av praktiken visste jag inte om jag ville plugga Teknisk Fysik, Handels eller till och med musik/historia. Efter några månader och många värdefulla samtal med mina medarbetare kom jag fram till att Teknisk Fysik faktiskt är den utbildning som passar mig bäst. Dessutom har jag nära vänner via Tekniksprånget som också är sugna på den linjen vilket självklart är ett plus i kanten.

Hur tror du att den här erfarenheten kommer hjälpa dig i framtiden?

Det som väger absolut tyngst är nog erfarenheten och att jag känner mig mer säker i mig själv och vad jag vill göra i framtiden. Rent praktiskt så ger fyra månader på en arbetsplats som BCG en mycket bra kunskapsgrund för en hel del olika saker; från strategier i plugget till hur man använder Excel på rätt sätt till vilket som är det ultimata mellanmålet inför en tio minuters pingismatch mot en konsult. Med allt detta i bagaget tycker jag att man har en helt annan säkerhet på sig själv och sin potential.

Vad är dina huvuduppgifter och ansvarsområden på din praktikplats?

På BCG är vi mycket involverade i projekten som utförs. Vi är sex Tekniksprångare och alla får vara med i olika projekt i allt från några timmar till 6 veckor på varje. Ofta handlar det om att hjälpa till att göra research, skapa slides och delta i att lösa diverse problem- uppgifter som är viktiga och (oftast) väldigt roliga. Man skulle kunna säga att man är lite av en “konsult light” som verkligen tar del av processen från grunden. Ibland får man vara med på möten med seniora figurer och det händer att man går på middag med sitt team. Som Tekniksprångare tar man verkligen del av arbetsprocessen och teamet, något som jag värderar högt!