Praktisera som mjukvaruutvecklare med fokus på streaming och digital video

Brinner du för att mjukvaruutveckling och vill lära dig mer om hur Streamingplatformer fungerar och vad som krävs för att en film ska fungera i en VOD-tjänst. I så fall kan det vara dig vi letar efter. StockholmStream söker nu praktikanter för att att kunna skapa en ännu bättre produkt. Vi är en liten startup men växer snabbt och har idag kunder som SF-anytime, Plejmo och Magine.

Företaget är beläget i ljusa lokaler i Alvik med närhet till både tunnelbana och tvärbana.

Arbetsbeskrivning:
Som praktikant hos oss är du med och bygger system för att hantera filmerna och serierna för de nordiska VOD plattformarna, där systemet hanterar processen för att leveranser i  önskat format till våra kunder. Förutom själva filmen hanterar vi även undertexter, bilder och metadata och har utvecklat ett eget system ”Stream Delta” som automatiskt konverterar filerna efter kundens behov. För att axla rollen så behöver du vara tekniskt kunnig och arbeta noggrant och systematiskt men också innovativ då vi uppskattar att du tar egna initiativ. Tjänsten ger dig möjlighet att arbeta med det senaste tekniken inom streaming och med intressanta kunder och spännande projekt. Du kommer ingå i ett team med kompetenta, drivna och engagerade kollegor där ni både individuellt och tillsammans får lösa problem som kan dyka upp.

 

Profil:

 • Stort intresse för programmering. Du har gärna gjort egna projekt som du gärna får berätta mer om i brevet till din ansökan.
 • Webbutveckling och design av gränssnitt
 • Goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift
 • Har du även kunskap om digital bild och video är det ett plus men inget krav.

Delar av vår utvecklings- och drift-miljö som det är bra om du är bekant med:

 • .Net Core MVC
 • Git
 • MySql, MsSql
 • Rest
 • Jira/confluence
 • Windows server
 • Cloud AWS och GCP