Tornberget – Praktikplats på ett av Sveriges kundvänligaste fastighetsbolag

Vår vision är att bygga rum där människor trivs, utvecklas och mår bra!

Tornberget är ett fastighetsförvaltningsbolag som ägs av Haninge kommun. Vi äger och förvaltar kommunala verksamhetsfastigheter såsom skolor, förskolor, fritidsgårdar, bibliotek samt äldre- och omsorgslokaler. Totalt äger vi cirka 300 000 m². Antalet medarbetare är drygt 100. Våra nyrenoverade och moderna kontorslokaler ligger centralt i Haninge med närhet till butiker, restauranger och Rudans friluftsområde. Runt hörnet ligger Handens buss- och pendeltågsstationer.

Är du nyfiken på hur det är att jobba med fastigheter och byggnation? Hos oss på Tornberget får du en inblick i många olika fastighetsyrken och en bra grund för vad du tycker verkar intressant inför framtida studier. På vår projektavdelning arbetar ett tiotal projektledare inom bygg, såväl yngre som äldre. Medarbetarna på projektavdelningen har ett väldigt brett arbete, eftersom de leder våra byggprojekt från planeringsstadiet till färdig byggnad. Du kommer även att träffa ingenjörer inom olika funktioner såsom exempelvis energi, el, drift, värme och ventilation.

Tornberget vill utreda vad begreppen rätt kvalité och rätt kostnad innebär för intressenter i våra ny- till- och ombyggnadsprojekt. Målet är att våra kunder ska känna att vi investerar i rätt saker och lägger pengar på rätt kvalitéer, mest valuta för pengarna helt enkelt. Vi ser framför oss att arbetet genomförs snarlikt en marknadsundersökning med t ex intervjuer med våra kunder och hyresgäster, allt från elever och lärare till strateger och controllers, men vi är alltid öppna för förslag. Arbetet utförs självständigt med ansvar för uppdraget med gott stöd av handledare och kollegor. Golvet är ert, kom och hjälp oss skapa rum där människor trivs, utvecklas och mår bra!

Vi har erfarenhet av att ha praktikanter från Teknikprånget. För dig som blir kallad till intervju kommer det att finnas möjlighet att kontakta våra tidigare praktikanter för att få deras bild av hur de har upplevt sin praktiktid hos oss.