Post- och telestyrelsen

Post- och telestyrelsen är den myndighet som bevakar områdena elektronisk kommunikation och post i Sverige. Begreppet elektronisk kommunikation rymmer telekommunikationer, it och radio. Vår vision är att alla i Sverige ska ha tillgång till bra telefoni, bredband och post.

Vill du göra praktik hos den myndighet som är med och påverkar och reglerar framtiden? Vill du vara med och diskutera frågor som ”hur använder vi internet och tekniska prylar om 30 år”? PTS är den myndighet som ser till att du kan ringa och surfa till ett schysst pris men också att det sker på ett säkert sätt utan störningar från andra. Vi gör det och mycket mer och strävar efter att alla ska ha tillgång till bra telefoni, bredband och post. Låter det spännande?

Genom Tekniksprånget vill vi komma i kontakt med dig innan du går vidare till högskolan. Därför söker vi två praktikanter till vår enhet för spektrumtillsyn. Som praktikant på enheten för spektrumtillsyn kommer du vara ett stöd i enhetens arbete med att säkerställa störningsfri trådlös kommunikation. Alla arbetsuppgifter utförs självklart i samråd med chef, handledare och övriga kollegor på avdelningen.

Innehållet under din praktikperiod kommer vara varierat. Du kommer få åka med PTS radioinspektörer utanför kontoret och göra radiomätningar men också vara med och utreda upptäckta radiostörningar. Din vardag kan också bestå av att du medverkar i specifika radiotillsynsrelaterade projekt på myndigheten.

Enheten ansvarar också för att se till att trådlösa produkter i Sverige håller god teknisk kvalitet. Det innebär att du kommer kunna vara med och utveckla och utvärdera metoder och tekniker för att övervaka radioanvändningen i hela Sverige.

Ett annat uppdrag för enheten är att nå ut med information till omvärlden utefter de behov vi ser att marknaden och konsumenter har behov av. Därför kan det också förekomma att du deltar i kommunikationskampanjer under din praktikperiod.

Samhället och användningen av trådlösa kommunikationer är något som ständigt utvecklas vilket gör att det arbete som PTS och enheten för spektrumtillsyn ständigt utvecklas och förändras. Det innebär ofta stort eget ansvar och möjligheter att själv föreslå och utforska nya vägar.

Du praktiserar på vårt kontor i centrala Stockholm. Vi ser fram emot din ansökan!