Region Blekinge – Livskvalitet och utveckling i Blekinge

Region Blekinge är ett bra val för dig som tycker att livet, med allt vad det innebär, är viktigt. Vi ger dig utmärka förutsättningar att ge god vård och förbättra människors hälsa.

Region Blekinge arbetar för länets utveckling och för invånarnas välmående. Vård, teknik och service är några av de viktiga områden som finns i vår verksamhet. Hos Region Blekinge får du nära 5 000 kollegor runt om i länet. Du får en chans att bidra till förbättringar och stora möjligheter till personlig utveckling.

Varför är vi med i Tekniksprånget?
Regionen erbjuder intressanta och varierande karriärmöjligheter för unga som är intresserade av teknik och naturvetenskap. Genom Tekniksprånget vill vi visa upp vad vi har att erbjuda som arbetsgivare och förhoppningsvis bygga en relation för framtiden.

Vad får man göra som praktikant vid Blekinge sjukhuset, Medicinsk Teknik?
Blekingesjukhuset ger somatisk vård som kräver specialiserade medicinska och tekniska resurser och kompetens. Vi är en avdelning på 20 personer som bedriver verksamhet både i Karlshamn och i Karlskrona. Medicinsk Teknik är Region Blekinges och andra vårdgivande aktörers kompetens vid medicintekniska frågor. Vi skall också tillgodose vårdande klinikers krav på säker och tillgänglig medicinteknisk utrustning och säkra medicintekniska metoder. MTA är involverade i utrustningarnas hela livslängd från behovsinventering, upphandling, underhåll till skrotning. Vi arbetar med väldigt många typer av utrustning, från enkla blodtrycksmätare till MR-kameror samt utrustningar inom tandvård och primärvård. Som praktikant hos oss kommer du att få vara med i det dagliga arbetet med medicinteknisk utrustning, du kommer få se avancerad utrustning inom alla områden och kommer även att få praktiskt hjälpa till med förebyggande underhåll och reparationer av enklare utrustningar. Många utrustningar idag är beroende av avancerad programvara, varför du bör ha ett intresse även för detta. Som medarbetare på Region Blekinge är du en viktig del av helheten. Du erbjuds ett spännande och meningsfullt jobb där din insats är betydelsefull. Här har du möjlighet att påverka och utvecklas i ditt arbete varje dag. Vi vill att du ska trivas och må bra här hos oss!

Vi ser fram emot att höra ifrån dig!