VIDA Bruza – Välkommen till Vida

Vida är en sågverkskoncern med 1100 anställda. Vi som är anställda jobbar inom en rad olika yrken och med flera olika kompetenser. Vi välkomnar dig till oss för att du skall få en utvecklande praktik, men vi ser också fram emot att lära oss av dig. Att få se vår verksamhet med nya, nyfikna ögon!

Våra medarbetare är vår viktigaste resurs. Det är genom dem vi hela tiden kan utvecklas. Att växa är vår vision och det gäller såväl medarbetare som organisation. Och växa det har vi gjort. Vårt första ångsågverk i Vislanda känns väldigt avlägset nu. Idag är Vida en global leverantör av förädlade produkter från hållbar svensk skog. Koncernen har 1 100 anställda på 18 produktionsanläggningar varav 9 sågverk. Industrierna är strategiskt belägna nära skogsägarna i Småland, Skåne och Västra Götaland. Produktionen är i huvudsak inriktad på konstruktionsvirke för en rad olika marknader. 75 procent av Vidas sågade trävaror exporteras till Europa, USA, Australien, Afrika och Asien. Verksamheten omfattar även emballagetillverkning, strö- och pelletstillverkning, biobränslehandel och hustillverkning. Att våra värden växer i skogen känns skönt. Att arbeta i en bransch som är ett av svaren på framtidens klimatutmaningar gör oss alla som jobbar på Vida till miljöhjältar. Vill du också vara med och göra skillnad så kan Vida vara rätt arbetsplats för dig. Våra värdeord inom Vida som genomsyrar allt vi gör är engagemang, enkelhet och drivkraft. Känner du dig hemma i de orden så tror vi att du trivs hos oss.

Nu letar vi efter dig som vill komma och göra din praktik på vårt sågverk Vida Bruza. Här sågas och hyvlas gran- och furutimmer till konstruktionsvirke. Huvudmarknader är Danmark, USA och Holland. Bolaget omsätter 650 mkr och har 88 anställda. Timmerförbrukning/år är 460 000 m3fub och produktion virke/år är 250 000 m3sv. Som praktikant kommer du framför allt få hjälpa till i vår produktion och delta i vårt ständiga förbättringsarbete.