Praktiken hos JM gav mersmak

Tekniksprångaren Jesper Kullman fick upp ögonen för byggbranschen under sin praktik hos JM. Nu är han utbildad ingenjör och tillbaka på JM som trainee.

Det är en solig men blåsig dag vid Kajplats Kvarnholmen. Bygget går in i slutfasen och Jesper Kullman visar runt. Han har tidigare varit tekniksprångare och nu är han tillbaka som trainee hos JM.

– Det jag gillar med byggbranschen är att vi påverkar människors liv. I husen vi bygger kommer det bo människor under lång tid framöver. Det är väldigt roligt att hitta smarta lösningar och skapa förutsättningar för att de boende ska trivas, säger Jesper Kullman.

Det var inte självklart för Jesper att välja byggbranschen. Efter studenten var han osäker på vilken utbildning han skulle välja.

– Det är tack vare Tekniksprånget som jag valde samhällsbyggnad. Innan var jag inriktad på maskin eller industriell ekonomi, men praktiken hos JM gjorde att jag fick upp ögonen för byggbranschen. Tekniksprånget hjälpte mig att göra ett bättre val helt enkelt.

Den fyra månader långa praktiken via Tekniksprånget gav en unik inblick i ingenjörsyrket. Jesper fick arbetsuppgifter som mätningar av innerväggar, hjälpa arbetsledare och se alla skeenden av ett byggprojekt. Erfarenheterna som sedan gav fördelar under den femåriga utbildningen på Kungliga Tekniska högskolan. 

– Jag hade fått se hur det funkar i verkligenhet. Gjorde det lättare att ta till sig det teoretiska i skolan.

Att han nu är tillbaka på företaget som han en gång praktiserade hos är ingen slump.

Under praktiken fick jag lära känna JM och företagskulturen. Det visade sig vara ett väldigt bra klimat, inkluderande och öppet. Med lite distans efter sommarjobb och praktik hos andra arbetsgivare ville jag tillbaka. Det var roligare här på JM helt enkelt.

 

 

Vill du ta emot en praktikant eller veta mer? 

Ditt namn (obligatorisk)

Din e-post (obligatorisk)

Organisation