Tekniksprånget finalist i Tech Awards

Tekniksprånget är i final i kategorin Årets kompetenspris i Tech Awards Sweden. Kompetenspriset Tech Skills and Talent Award ”belönar aktörer bakom lösningar och insatser som stärker hela tech­sektorns tillgång till kompetens”.

Tekniksprånget är en av sex finalister i kategorin Årets kompetenspris – Tech Skills & Talent Award. Det belönar aktörer bakom lösningar och insatser som stärker hela tech­sektorns tillgång till kompetens. Pristagaren tar ansvar för att stärka branschens attraktivitet och arbetar aktivt med att täcka branschens stora kompetensgap genom olika aktiviteter, så som kompetens­utveckling och livslångt lärande.

– Vi är naturligtvis jätteglada och stolta över den här nomineringen. Det är ett kvitto på att tio års hårt arbete för att stärka Sveriges kompetensförsörjning gett resultat, säger Tekniksprångets verksamhetschef Helena Gyrulf.

Tekniksprånget är i gott sällskap i kategorin. De tävlar tillsammans med Changers Hub, ABB Gymnasiet, Hello World, KTH – software development agency och Technigo – tjejer kodar.

Bakom tävlingen står IDG och branschorganisationen TechSverige. Priset delas ut på Sergel Hub i Stockholm 22 mars.