Sandvik Materials Technology

Sandvik Materials Technology är ett affärsområde inom Sandvik AB.
Vi är världsledande i att utveckla och tillverka produkter i avancerade rostfria stål och speciallegeringar som används i de mest krävande industrierna och miljöer. Våra produkter och lösningar används i flygplan, vätgasbilar, solceller, kylskåp och på en mängd andra ställen som du kanske inte vet om. Till exempel så tillverkar vi en tråd som är tunnare än ett hårstrå och som används i sensorer för att hjälpa människor med diabetes.

Vi arbetar nära våra kunder för att tillsammans hitta lösningar som inte bara löser deras framtida utmaningar och problem utan även minskar miljöpåverkan inom deras branscher. Visste du till exempel att vi i Europa använder 84% återvunnet material när vi tillverkar våra produkter?
Det här året är speciellt spännande för oss eftersom vi eventuellt blir ett eget fristående företag under namnet Alleima, med börsnotering på svenska Nasdaq. Vi tar med oss vår stolta 160-åriga historia samtidigt som vårt företag andas framtidstro och har en tydlig strategi och position i vår bransch.