Tekniksprånget söker Client Relationship Manager

Är du intresserad av försäljning och vill bidra till att stärka Sveriges konkurrenskraft genom att inspirera fler unga till ingenjörsyrket? 

Till IVAs program Tekniksprånget söker vi nu en Client Relationship Manager. I rollen arbetar du med att sälja in Tekniksprånget till fler arbetsgivare i syfte att möjliggöra fler praktikplatser till unga som vill testa på ingenjörsyrket. Vi söker dig som tycker om att arbeta sälj- och resultatorienterat och som trivs i en nätverkande och utåtriktad roll.

Som anställd hos IVA får du tillgång till ett brett nätverk samt ta del av högaktuella inlägg i samhällsdebatten. 

Organisation

Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien, IVA, är en fristående arena för att påverka samhällsutvecklingen inom områden som utbildning, forskning, innovation, entreprenörskap, hållbarhet, energi, integration och ungas intresse för teknik. IVA är en gränsöverskridande mötesplats för beslutsfattare och experter från akademi, näringsliv och politik.

Tekniksprånget är ett praktikprogram där näringsliv, offentlig sektor och regeringen tillsammans satsar för att stärka Sveriges konkurrenskraft. Genom fyra månaders betald praktik får unga i hela landet chansen att testa på ingenjörsyrket i praktiken. Syftet är att inspirera till en högre teknisk utbildning genom att ge en tydligare målbild av vad som väntar efter studierna. 200 arbetsgivare medverkar och erbjuder praktikplats på 100 orter runt om i Sverige. Sedan starten 2012 har 6000 praktiserat genom Tekniksprånget, varav hälften är unga kvinnor. Efter avslutad praktik säger 8 av 10 att de vill bli ingenjör.

Client Relationship Manager

I rollen som Client Relationship Manager kommer du fokusera på att sälja in Tekniksprånget till fler arbetsgivare och du kommer också att vara kundansvarig för ett antal redan medverkande arbetsgivare där du tillsammans med arbetsgivaren planerar för nästa praktikperiod. Du har en aktiv roll genom hela praktikprocessen i allt från annonsering till rekrytering och uppföljning.

Du kommer att ingå i ett team på 12 personer som består av flera Client Relationship Managers, två kommunikatörer, en projektkoordinator och en verksamhetschef. Vi är ett team med olika erfarenheter och bakgrund där vår kompetens kompletterar varandra och vi har roligt tillsammans! Teamet präglas av en öppen kultur där vi är lyhörda och stöttar varandra.

Arbetsuppgifter

I rollen ingår ansvar för en rad olika arbetsuppgifter, såsom:

  • Uppsökande säljarbete för att attrahera fler arbetsgivare till Tekniksprånget.
  • Att utveckla relationen och öka engagemanget hos redan medverkande arbetsgivare.
  • Att stötta arbetsgivarna genom hela praktikprocessen i allt från praktikupplägg, annonsering, rekrytering, handledarskap och uppföljning.

Kunskaper – Erfarenheter

Vi söker dig som har erfarenhet av försäljning samt med fördel även rekrytering och/eller Employer branding.

Mer specifikt:

  • Erfarenhet av försäljning och kundrelationer samt vana att jobba i säljstödsystem
  • Erfarenhet av rekrytering och Employer branding är meriterande
  • Kunskap om högre teknisk utbildning eller ingenjörsyrket är meriterande
  • Relevant eftergymnasial utbildning
  • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska (muntligt och skriftligt).

Personliga egenskaper

Du motiveras av mätbara mål och har förmågan att självständigt planera och strukturera ditt arbete. Du är en utåtriktad lagspelare som får energi av mötet med andra människor. Naturligtvis delar du vårt engagemang i att stärka Sveriges konkurrenskraft genom att inspirera fler unga till ingenjörsyrket och att skapa förutsättningar för en hållbar kompetensförsörjning av ingenjörer på den svenska arbetsmarknaden.

För att lyckas i rollen bör du även vara prestigelös, lyhörd och ha en god förmåga att samarbeta operativt med kollegor.

Anställning

Tjänsten är en visstidsanställning på heltid som löper till den 30 juni 2024, med tillträde i januari 2023. IVA tillämpar provanställning. Vi sitter i egna lokaler belägna mitt i centrala Stockholm på Grev Turegatan. Det är även möjligt att arbeta hemifrån och vi har tillgång till ett gym på kontoret.

Ansökan

Ansökan med CV och ett personligt brev som kort beskriver varför du är intresserad av tjänsten och vilka av dina egenskaper och erfarenheter som gör dig till en duktig Client Relationship Manager skickas via mail till: rekrytering@iva.se

Vi vill ha din ansökan så snart som möjligt då urval och intervjuer kommer att ske löpande. Dock senast 13 november. Tjänsterna kan komma att tillsättas innan ansökningstiden löper ut. Frågor om tjänsten besvaras av rekryterande chef, Helena Gyrulf på 070-786 72 02. www.teknikspranget.se.