Sirona AB

Sirona AB

Sirona är ett skandinaviskt managementkonsultbolag med visionen att skapa bättre hälsa, vård och omsorg. Vi skapar nytta för patienter, vårdgivare och samhället genom vår kompetens inom analys och rådgivning, vår kunskap om preventiva hälsolösningar och vår passion för innovativa idéer. Vi är en långsiktig, strategisk och operationell partner till våra uppdragsgivare. Bland våra återkommande uppdragsgivare finns både offentliga och privata aktörer, såsom myndigheter, regioner, sjukhus samt hälso-, sjukvårds- och läkemedelsföretag.

Sironas vision är att göra hälso- och sjukvården proaktiv och personcentrerad. Hos oss får du möjlighet att arbeta med de största och viktigaste vårdfrågorna tillsammans med kollegor som är ingenjörer, ekonomer och tidigare vårdmedarbetare. Vi brinner för att tillsammans med kunder och samarbetspartners förbättra vården.

Sandvik – Högteknologisk verkstadskoncern med världen som arbetsfält

Sandvik – Högteknologisk verkstadskoncern med världen som arbetsfält

Sandvik är en högteknologisk och global industrikoncern som erbjuder produkter och tjänster som förbättrar kundernas produktivitet, lönsamhet och säkerhet. Vi har världsledande positioner inom utvalda områden – verktyg och verktygssystem för skärande metallbearbetning; maskiner och verktyg, tjänster och tekniska lösningar för gruvindustrin och bergavverkning inom anläggningsindustrin; produkter i avancerade rostfria stål och speciallegeringar samt produkter för industriell värmning. 
 
Det är svårt att säga exakt vad du får göra som praktikant på Sandvik i Sandviken eftersom möjligheterna inom teknik är så stora. Vi vill visa vad vi erbjuder våra nuvarande och kommande medarbetare, men också förstå vad ungdomar efterfrågar hos en arbetsgivare. Som Tekniksprångare får du genom din arbetsplats och olika studiebesök får du kontakt med en rad olika yrkeskategorier och en unik insyn i Sandvikkoncernen och vad vi gör.
Våra kärnvärden Customer Focus, Fair Play, Innovation och Passion to Win, de är ledord för hur vi agerar och arbetar internt. Inom Sandvik finns en mängd yrken och några exempel är materialspecialist, automationsingenjör, förändringsledare, inköpare, konstruktör, logistiker, processutvecklare, produktionsledare, projektledare, energisystemingenjör, IT-arkitekt, systemutvecklare och utvecklingsingenjör.

Sandvik Materials Technology

Sandvik Materials Technology

Sandvik Materials Technology är ett affärsområde inom Sandvik AB.
Vi är världsledande i att utveckla och tillverka produkter i avancerade rostfria stål och speciallegeringar som används i de mest krävande industrierna och miljöer. Våra produkter och lösningar används i flygplan, vätgasbilar, solceller, kylskåp och på en mängd andra ställen som du kanske inte vet om. Till exempel så tillverkar vi en tråd som är tunnare än ett hårstrå och som används i sensorer för att hjälpa människor med diabetes.

Vi arbetar nära våra kunder för att tillsammans hitta lösningar som inte bara löser deras framtida utmaningar och problem utan även minskar miljöpåverkan inom deras branscher. Visste du till exempel att vi i Europa använder 84% återvunnet material när vi tillverkar våra produkter?
Det här året är speciellt spännande för oss eftersom vi eventuellt blir ett eget fristående företag under namnet Alleima, med börsnotering på svenska Nasdaq. Vi tar med oss vår stolta 160-åriga historia samtidigt som vårt företag andas framtidstro och har en tydlig strategi och position i vår bransch. 

Seco Tools – Metal Cutting Solutions

Seco Tools – Metal Cutting Solutions

Seco Tools är en ledande tillverkare av produkter inom skärande metallbearbetning och tillsammans med våra kunder utvecklar vi morgondagens lösningar. Vi har en företagskultur som symboliseras av genuin familjeanda och ett personligt engagemang i våra kunders vardag. Vår starka värdegrund ger oss också en gemensam syn på verksamheten vilket förenar våra medarbetare över både geografiska och kulturella gränser. Seco Tools har ca 4 000 medarbetare i mer än 75 länder och är en del av Sandvikkoncernen.
 
Som Tekniksprångare får du genom din arbetsplats och en rad olika studiebesök kontakt med olika yrkeskategorier och en unik insyn i Sandvikkoncernen och vad vi gör. Vi vill visa vad vi erbjuder våra nuvarande och kommande medarbetare, men också förstå vad ungdomar efterfrågar hos en arbetsgivare.
Inom Seco Tools finns en mängd yrken och några exempel är materialspecialist, automationsingenjör, förändringsledare, inköpare, konstruktör, logistiker, processutvecklare, produktionsledare, projektledare, energisystemingenjör, IT-arkitekt, systemutvecklare och utvecklingsingenjör.
Vi söker dig som är initiativrik, visar på engagemang och är målinriktad. Välkommen med din ansökan.

Platform24

Platform24

Platform24 is a health tech company building software to digitalise healthcare. By digitalising the patient journey we increase accessibility for patients, guide patients to the right care and make every day work more seamless for doctors and nurses.

We have ambitious growth and internationalisation plans, and your work will bring value to 100,000‏’s patients. Today, a bit over two years after starting up, we are a team of dedicated people with roughly a 50/50 gender mix, mostly engineers and doctors, located right in the middle of Stockholm, filled with fun colleagues and the best gear money can buy.

Platform24 has approximately 120 employees, we are a a part of the Doktor24 Group and is owned by Investor. Work language is English and our offices are literally on top of the central station in Stockholm.

Kambi

Kambi

Kambi is the leading provider of sports betting technology and services to the regulated global betting and gaming industry. The trusted partner to more than 25 customers on six continents, Kambi not only provides a first-class sports betting experience, but acts as an incubator for customers innovation and differentiation thanks to our data-driven sportsbook core and flexible technology. From front-end user interface to customer intelligence, risk management and odds compiling, all built on our in-house developed software, we strive to deliver the ultimate service and solution to our partners.

We have offices in Malta (HQ), Bucharest, Philadelphia, London, Manila, Sydney, Uppsala and Stockholm and together are we over 950 passionate and highly skilled people working together on our mission to create the worlds’ leading sports betting experience.

Our Stockholm office is the biggest one where most of our Engineering department is located. We have over 40 development teams in total that are working with all aspects of our Sportsbook, everything from frontend to data warehouse. Here you will find dedicated and technically skilled teams ready to take you in. We believe in an encouraging environment with a lot of room to learn and we welcome diversity with open arms.

PrismaTibro

PrismaTibro

PrismaTibro erbjuder avancerade funktioner i kombination med enkla lösningar som skapar framgång över hela världen.

Fyra produktfamiljer med gemensamma nämnare i elektronik och mekanik:
Prisma Daps – övergångssignalen som ger ”grön gubbe”
Prisma DI – mätinstrument för riktigt stora förbränningsdatorer
Prisma Button – armbågskontakt som oftast används för dörröppning
Prisma Light – utomhusbelysning som styrs av närvaro, fjärrkontroll och med etablerade standarder.

Easit

Easit

Easit AB är ett svenskt mjukvarubolag som även har en förstklassig konsultverksamhet inom system- och verksamhetsutveckling. Våra egenutvecklade produkter används för automation och digitalisering inom både privat och offentlig sektor. Enkelhet är en del av vårt DNA och en ledstjärna i allt vi gör. Med hjälp av våra produkter och tjänster arbetar vi för målet att göra IT enklare för användarna hos våra kunder.

Vi söker dig med intresse för utveckling av mjukvara och som vill prova på att arbeta med och få en inblick i produktutvecklingens alla olika faser. Som tekniksprångare hos Easit kommer du ingå i vårt produktutvecklingsteam och få testa på många olika arbetsuppgifter, allt från parprogrammering, hantera supportärenden till att göra omvärldsanalyser och få värdefulla insikter om Product Management och marknadsföring. På Easit finns stort utrymme för innovation och kreativitet och vi uppmuntrar till att experimentera med ny teknik, till exempel nya ramverk, blockchain, AI och machine learning, allt med målet att förbättra och förenkla.

För att lyckas och trivas hos Easit är det viktigt att du har ett brinnande IT-intresse och ett driv och en vilja av att utvecklas och lära dig mer. Vår ambition är att ge dig en bra grund att stå på inför kommande studier och ge dig insikter i några av framtidens karriärmöjligheter inom produktutveckling.

Volvo – först till 500 tekniksprångare

Volvo – först till 500 tekniksprångare


500 tekniksprångare! Det är enormt många. Volvo är ju ett stort företag, men ändå.
Ända sedan Tekniksprånget startade 2012 har Volvo Group deltagit på flera platser i Sverige: Göteborg, Borås, Skövde och Umeå, för att nämna några.
En av dem som tagit emot och varit handledare åt flest tekniksprångare är Lennart Cider. Han tycker att erfarenheten och lärdomarna som unga får under praktiken är nog för att utgöra en egen kvot för antagning till universitetet. 

Just nu är det Johanna Wising som testar livet som ingenjör på Volvo i Lundby i Göteborg. Före praktiken var hon inte alls intresserad av teknik men nu känner hon att ingenjörsyrket kan vara ett alternativ. Att få något riktigt att sätta på meritlistan är en av de verkliga fördelarna med praktiken, menar hon.
– Man får verkligen en riktigt erfarenhet av hur det är att vara i arbetslivet, säger Johanna Wising.

2014 var Lennart Cider handledare åt en annan teknikspårngare: Klara Pålsson. Hon har nu gått full cirkel, från praktik till maskiningenjör och är själv handledare.
– Tekniksprånget gav mig en väldigt bra erfarenhet men framför allt en väldigt bra referens. Det är väldigt få förunnat att ha riktigt arbetslivserfarenhet när man är 19 år, säger Klara Pålsson.

Elonroad

Elonroad

Vill du vara med och skapa förändring på en av Sveriges just nu hetaste start-ups? Vi på Elonroad har tagit oss an utmaningen att förändra en hel industri med våra elvägar där du kan ladda alla typer av elfordon medan du kör. Om du vill vara med på denna fantastiska resa och göra så hela vår planet får tillgång till elvägar och skapa en fossilfri framtid, då har du kommit rätt! Idag är vi över 20 taggade medarbetare med olika bakgrund, erfarenheter och nationaliteter som tillsammans drivs av att rädda denna planet lite grann varje dag. Hos oss är aldrig den ena dagen lik den andra och vi letar nu efter att utöka vårt team med fler nytänkande individer.