Hjälp oss att stärka Sveriges framtida kompetensförsörjning

 

Nu har du som arbetsgivare chans att göra skillnad för framtidens tekniska kompetens. Genom praktikprogrammet Tekniksprånget inspireras fler unga att välja en högre teknisk utbildning. Gör som Volvo AB, Sandvik, IBM och 180 andra arbetsgivare – delta i Tekniksprånget.

Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademiens praktikprogram Tekniksprånget ger unga mellan 18-20 år chansen att testa på ingenjörsyrket i fyra månader hos arbetsgivare runt om i Sverige. Syftet är att inspirera till att läsa en högre teknisk utbildning genom att ge en tydligare målbild av vad som väntar efter studierna. 

Intresset bland unga är stort. 22 000 har sökt till Tekniksprånget sedan 2012 och 5000 har praktiserat. Hälften av praktikanterna är kvinnor. Efter fyra månader av praktik vill 8 av 10 bli ingenjör. Av dem som studerar vidare anser 9 av 10 att praktiken minskar avhopp. Vi har alltid fler nyfikna unga talanger som drömmer om en praktikplats. Ta chansen att medverka i Tekniksprånget och bidra till kompetensförsörjningen. Tillsammans gör vi skillnad.

 

Vill du ta emot en praktikant eller veta mer? 

Ditt namn (obligatorisk)

Din e-post (obligatorisk)

Organisation

 

Den 25 maj 2018 börjar GDPR (General Data Protection Regulation) att gälla i Sverige och resten av EU. I och med detta uppdaterarar vi vår integritetspolicy så att du lättare ska förstå hur vi hanterar dina uppgifter.

Personuppgiftsansvarig är Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien, IVA och du kan läsa mer om Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien, IVAs integritetspolicy här www.iva.se/Integritet.

Har du några frågor eller funderingar kan du alltid kontakta oss på

Tekniksprånget
tspraktikant@iva.se 

Personuppgiftsansvarige
Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien, IVA
info@iva.se