Vad innebär det att vara handledare

Att handleda inom Tekniksprånget ger många fördelar. Det är ett sätt att testa ledarrollen samtidigt som du får en extra resurs till ditt förfogande. Det ger en bra erfarenhet att ha på ditt CV, det kan ge dig ökad synlighet internt samt kan vara lönegrundande. Inte varit handledare tidigare? Oroa dig inte. Tekniksprånget hjälper dig med ett tydligt programupplägg, en handledarguide och workshops för handledare runt om i Sverige.

Hur gör AB Volvo? Lyssna på Lennart Cider, erfaren handledare inom Tekniksprånget och ta del av hans bästa tips.

Andreas

Handledare Electrolux

Att få vara med och hjälpa unga studenter hitta sin framtida karriär har varit väldigt roligt och givande även för mig som handledare. De har även givit väldigt värdefull hjälp till oss på Electrolux.

Linda & Gabriel

handledare BCG

Att vara handledare för Tekniksprånget på BCG är bland våra roligaste arbetsuppgifter.

För dig som är handledare

Via Tekniksprånget satsar Sveriges arbetsgivare och regering tillsammans för att säkra den framtida kompetensförsörjningen inom ingenjörsyrket och övrigt teknikinriktat arbete. Din insats som handledare är absolut avgörande för att Tekniksprånget ska lyckas. Stort tack för att du gör Tekniksprånget möjligt!

Följande support och stöd finns tillgängligt för dig som handledare via Tekniksprånget

Guider och dokument:

Det finns även en rad tips och trix vi på Tekniksprånget kan bidra med:

  • Uppmärksamma din chef på vad rollen som handledare inom Tekniksprånget innebär. Erfarenheterna kan vara till stor nytta för såväl organisationen i stort som i din egen karriär.
  • Som handledare har du stora möjligheter att verkligen inspirera och påverka en ung människa. Sätt upp personliga mål för vad du vill att din praktikant ska ta med sig efter praktikens slut.
  • Lämna över stafettpinnen. Är det någon annan som ska vara handledare hos er under nästa termin? Är det ännu inte bestämt vem, är det troligtvis mycket uppskattat om du hjälper till att hitta rätt person. Är det bestämt vem som tar över så kan du underlätta och inspirera genom att dela med dig av dina erfarenheter till den personen.

Vi uppmanar Tekniksprångets praktikanter att ta del av information som du hittar här. Det kan vara bra även för dig som handledare att ta del av denna information.