Om Tekniksprångets praktik

Tekniksprånget är ett praktikprogram för dig som är under 21 år och är behörig att söka en ingenjörsutbildning. Under fyra månaders praktik på heltid får du prova på livet som ingenjör hos en spännande arbetsgivare med en handledare och en månadslön på 15 935 kronor. För att söka ska du antingen gå sista terminen i trean eller precis tagit din gymnasieexamen från naturvetenskapligt eller tekniskt program. 

Tekniksprånget genomförs både vår och höst och alla praktiserar i fyra månader.
Ansökan till höstens praktik sker mellan 16 april – 6 maj. Ansökan till vårens praktik sker mellan 16 oktober – 6 november.

I Tekniksprångets ansökningsportal ser du vilka arbetsgivare som erbjuder praktik och var i landet de tar emot praktikanter.
I Tekniksprångets programguide – Hej Tekniksprångare! får du en bild av hur praktiken ser ut och vad du kan förvänta dig.

Har du ytterligare frågor angående praktiken eller hur du ansöker?
Kontakta tspraktikant@iva.se eller kolla in vår sida Frågor&Svar.

Öppet hus på högskolor och universitet
Under våren bjuder högskolor och universitet in till öppet hus. Datum till de olika universitetens öppet hus hittar du här (På grund av spridningen av covid-19 kan många skolor har ställt in eller ställt om till att endast ha dem digitalt. Du hittar mer information på vardera skolas sajt).

Pontus

praktikant If

Vad kan en ingenjör göra på ett försäkringsbolag? Väldigt mycket spännande visade det sig! Genom Tekniksprånget har jag fått se hur bred och användbar en ingenjörsutbildning är.

Emil

praktikant ericsson

Det bästa med Tekniksprånget är att man verkligen får känna på hur det är att jobba som ingenjör. Jag visste inte att man kan göra så många olika saker.

Farhiya

praktikant IVA

Search for Technology Leap! In the worst case, you get experience and new contacts. At best, you have found your dream job!

Följ oss på InstagramFacebook och Twitter.