Om Tekniksprångets praktik

Tekniksprånget är ett praktikprogram för dig som är under 21 år och är behörig att söka en ingenjörsutbildning. Under fyra månaders heltidstjänst får du prova på livet som ingenjör hos en spännande arbetsgivare med en handledare och en månadslön på 15 500 kronor.

För att söka ska du antingen gå sista terminen i trean eller precis ha gått ut gymnasiet. Du ska vara behörig till en ingenjörsutbildning (alltså ha läst matematik 3c, kemi 1 och fysik 1). Tekniksprånget genomförs vår och höst och alla praktiserar i fyra månader. Ansökan till höstens praktik sker 16 april – 16 maj. Ansökan till vårens praktik sker 16 oktober – 16 november.

I Tekniksprångets ansökningsportal ser du vilka arbetsgivare som erbjuder praktik och var i landet de tar emot praktikanter. I Tekniksprångets programupplägg – Hej Tekniksprångare får du en bild av hur praktiken ser ut och vad du kan förvänta dig.

Tekniksprånget genomför en pilot för ungdomar inom målgruppen som har behov av särskilt stöd, tex. för unga med autism, adhd och asperger. Känner ni ungdomar som skulle vara intresserade av detta så kontakta teknikspranget@iva.se. Piloten är till en början fokuserad till Göteborg- och Stockholmsregionen.

Under våren bjuder högskolor och universitet in till öppet hus. Datum till de olika universitetens öppet hus hittar du här. Tyvärr är många av dessa event inställda på grund av coronaviruset.

Har du ytterligare frågor angående praktiken? Kontakta tspraktikant@iva.se

Pontus

praktikant If

Vad kan en ingenjör göra på ett försäkringsbolag? Väldigt mycket spännande visade det sig! Genom Tekniksprånget har jag fått se hur bred och användbar en ingenjörsutbildning är.

Emil

praktikant ericsson

Det bästa med Tekniksprånget är att man verkligen får känna på hur det är att jobba som ingenjör. Jag visste inte att man kan göra så många olika saker.

Farhiya

praktikant IVA

Search for Technology Leap! In the worst case, you get experience and new contacts. At best, you have found your dream job!

#tekniksprånget på Instagram

Följ oss på Facebook och Twitter.