Om Tekniksprångets praktik

Tekniksprånget är ett praktikprogram för dig som är under 21 år och har gått Naturprogram eller Tekniskt program på gymnasiet. Under fyra månaders praktik på heltid får du prova på livet som ingenjör hos en spännande arbetsgivare med en handledare. För att söka ska du antingen gå sista terminen i trean eller precis tagit din gymnasieexamen från naturvetenskapligt eller tekniskt program. 

Lönenivån för år 2022, som är överenskommen mellan arbetsgivarorganisationer och fackliga parter, är 16 285 kr/månad. Arbetsgivare som saknar kollektivavtal väntas följa den gällande lönenivån.

Tekniksprånget genomförs både vår och höst och alla praktiserar i fyra månader.
Ansökan till höstens praktik sker mellan 16 april – 6 maj. Ansökan till vårens praktik sker mellan 16 oktober – 6 november.

I Tekniksprångets ansökningsportal ser du vilka arbetsgivare som erbjuder praktik och var i landet de tar emot praktikanter.
I Tekniksprångets programguide – Hej Tekniksprångare! får du en bild av hur praktiken ser ut och vad du kan förvänta dig.

Har du ytterligare frågor angående praktiken eller hur du ansöker?
Kontakta tspraktikant@iva.se eller kolla in vår sida Frågor&Svar.

 

Pontus

praktikant If

Vad kan en ingenjör göra på ett försäkringsbolag? Väldigt mycket spännande visade det sig! Genom Tekniksprånget har jag fått se hur bred och användbar en ingenjörsutbildning är.

Emil

praktikant ericsson

Det bästa med Tekniksprånget är att man verkligen får känna på hur det är att jobba som ingenjör. Jag visste inte att man kan göra så många olika saker.

Farhiya

praktikant IVA

Search for Technology Leap! In the worst case, you get experience and new contacts. At best, you have found your dream job!

Samaneh

Praktikant Volvo Cars

Tekniksprånget fick mig att bestämma mig – jag ska bli ingenjör.

Följ oss på InstagramFacebook och TikTok.