Om Tekniksprångets praktik

Tekniksprånget är ett praktikprogram för dig som är under 21 år och är behörig att söka en ingenjörsutbildning. Under fyra månaders heltidstjänst får du prova på livet som ingenjör hos en spännande arbetsgivare med en handledare och en månadslön på 13 500 kronor.

För att söka ska du antingen gå sista terminen i trean eller precis ha gått ut gymnasiet. Du ska vara behörig till en ingenjörsutbildning (alltså ha läst matematik 3c, kemi 1 och fysik 1). Tekniksprånget genomförs vår och höst och alla praktiserar i fyra månader. Ansökan till höstens praktik sker 16 april – 16 maj. Ansökan till vårens praktik sker 16 oktober – 16 november.

I Tekniksprångets ansökningsportal ser du vilka arbetsgivare som erbjuder praktik och var i landet de tar emot praktikanter. I Tekniksprångets programupplägg – Hej Tekniksprångare får du en bild av hur praktiken ser ut och vad du kan förvänta dig.

Har du ytterligare frågor angående praktiken? Kontakta tspraktikant@iva.se

Madeleine

Lidingö Stad

Jag gick Tekniksprånget för att det var världens chans och för att jag ville få bättre koll på vad en ingenjör gör innan jag började plugga.

Albert

Trainee at Ericsson

Technological leap was crucial for what I chose to study and has given me valuable contacts in the workplace.

#tekniksprånget på Instagram

Följ oss på Facebook och Twitter.